Mit jelent a művészetterápiás tér, milyen légkörre lehet számítani?

Egy védett, minősítés nélküli térben vagyunk együtt, ahol nincsenek elvárások, és kreatív módon keressük az egymáshoz és magunkhoz vezető egyedi utat. Ehhez inspiráló, színes gyakorlatokat hívunk segítségül, ahol bátran lehet kísérletezni olyan dolgokkal is, amikkel a hétköznapi életünkben nem merünk, nem szeretnénk, vagy egyszerűen nem találkozunk. 
Mivel mindenki és minden gondolat ugyanolyan érvényes és értékes, ezért a részvételnek nincsenek feltételei: nincsenek bemeneti követelmények vagy kizáró tényezők, aki úgy érzi, hogy szeretne részt venni, őt szeretettel látjuk. Alkotásban való jártasságra vagy művészettel kapcsolatos tudásra sincs szükség. 

Mit csinálunk egy művészetterápiás csoportban?

A művészetet az önkifejezés eszközeként használjuk: alkotunk, majd az alkotásokon keresztül beszélgetünk. A csoporttagok szabad asszociációikkal, kérdéseikkel, szempontjaikkal segítik az alkotás és a téma kibontását, így az alkotó számára új, ezidáig nem ismert dolgok bukkanhatnak felszínre. Nagy szerepet kap a fantáziavilág, a finom intuíciók, és a tudatosítás is – így lesz ez egy izgalmas szellemi-lelki munka. A beszélgetés során mindenki teljes szabadságában van jelen, annyit és olyan mértékben oszt meg magáról, amennyi jólesik.

A komplex művészetterápia eszköztárát használjuk, amiben van képzőművészet, irodalom, kreatív írás, zene, film, mozgás, és ezek kombinációi. A konkrét feladatokat mindig a csoporthoz és a témához egyedien igazítva találom ki. 

Milyen csoportokhoz lehet csatlakozni? 

Folyamatosan indítok több alkalmas, és egy alkalmas csoportokat is. A több alkalmas csoportok elköteleződést igényelnek: egymás után több alkalommal találkozunk, végig ugyan azokkal a tagokkal vagyunk együtt, a folyamat közben becsatlakozni nem lehet. 
Az egy alkalmas csoportok nem igényelnek elköteleződést. Ezek lehetnek egy estés, vagy egy egész napos intenzív csoportok. 

Az aktuálisan induló csoportjaimról honlapomon és a FB oldalamon lehet tájékozódni. Ha ezen felül valakinek kérdése van, bátran keressen emailben (arvai.virag@gmail.com).